Lenzen
Optical Art profileert zich tegenwoordig door een verscheidenheid aan gewone, aparte, buitengewone handgeschilderde, gekleurde of zelfontworpen contactlenzen.
Komt men binnen met een eigen idee of ontwerp over een lens die men wilt dragen, na enkele weken bent u de trotse eigenaar en uitdrager van uw eigen kunstwerk.
Wilt men apart een avondje uit, dan zijn er extravagante soorten en kunstwerken te over, waar men uit kan kiezen. Zo zijn er de zogenaamde Gekke lenzen of Wilde lenzen, en is er een lens waardoor je ogen ‘sprankelender’ kunnen lijken.
Ook voor cosmetische doeleinden worden er lenzen verkocht. Mensen die een aangeboren afwijking of operatie hebben gehad waardoor het oog er anders dan gebruikelijk uitziet, kunnen weer een ‘normaal’ uiterlijk krijgen.

Wist u overigens ook dat er tegenwoordig lenzen zijn waar men zowel dichtbij als veraf goed kunt zien? Net zoals glazen kunnen we ook multifocale lenzen krijgen. Uiteraard bestaan er ook bifocale lenzen.
Dit alles wordt op een zeer professionele wijze en met gespecialiseerde mensen en apparatuur opgemeten en aangepast.
Zo kan er een foto van de Cornea oftewel het hoornvlies worden gemaakt op 22.000 punten. U kunt dan met eigen ogen zien hoe op 3-dimensionale wijze uw eigen oog op het computerscherm wordt geprojecteerd. Dit beeld kan zelfs geroteerd worden zodat u in het geheel kunt zien hoe uw hoornvlies is opgebouwd.
De foto kan tegen een kleine vergoeding mee naar huis worden genomen.